Ontdek Drenthe vanuit ons vakantiehuis. Drenthe is natuurlijk de Fiets4daagse, hunebedden, schaapskuddes, de Borgen, musea, maar ook  TT Assen.

Vanuit Villa Cordes wandelt u via het oude zandpad het natuurgebied “De Holten” binnen.

Daarbij komt dat er genoeg andere leuke uitjes in de buurt zijn. Op deze pagina staan enkele suggesties, maar vraag ook zeker ons persoonlijk wat er allemaal te doen is.


Dichtbij Villa Cordes ligt een speeltuintje met een doeltje, schommels en een glijbaan.


Drents Museum

Het Drents Museum is gevestigd in Assen, op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis. De hoofdentree bevindt zich sinds 2011 in een voormalig koetshuis van het Drostenhuis, dat via een onderaardse gang met de andere gebouwen is verbonden.

Het museum heeft een grote vaste collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. Ook zijn er veenlijken te bezichtigen zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden, en ook de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, is in het museum te vinden.


Wildlands, voluit Wildlands Adventure Zoo Emmen, is een dierenpark in Emmen. Het park heeft een oppervlakte van 24 hectare en is opgedeeld in drie gethematiseerde gebieden: Jungola, Serenga en Nortica.

Naast diersoorten die kenmerkend zijn voor het gerepresenteerde gebied zijn er ook in het thema passende beplanting, gebouwen, horeca, winkels, entertainment en attracties te vinden.


Bij Jumpstyle Assen kun je je lekker uitleven op 44 aaneengeschakelde trampolines met obstakels, heel veel flikflakken maken op een van de twee tumbling lanes, salto’s oefenen en altijd zacht landen in de foampit, of kom stunten en spring van onze stunttoren in de heerlijke zachte airbag.

Tickets zijn per uur te boeken.


Het openluchtzwembad “De Leemdobben” is prachtig gelegen tussen de sportvelden en de ijsbaan van Vries. Het bad is omsloten door een schitterende zonneweide met bebossing.

Faciliteiten: kleuterbad, recreatiebad met familieglijbaan en een wedstrijdbad met een 1 meter en een 3 meter hoge springplank, een grote zonneweide voorzien van speeltoestellen en picknickbanken, twee beachvolleybalvelden, doelen voor het voetballen en een groot vast opblaasbaar springkussen.


Avontuur en uitdaging, dat is bij klimcentrum In- en Outdoor at Pinokkio nooit ver weg. Kinderen vanaf 5 jaar worden uitgedaagd om hun omgeving en hun eigen grenzen te verkennen en te verleggen.

De Jungle en het Klimpark nodigen uit tot een uitgebreide ontdekkingstocht. Wij willen kinderen prikkelen in een omgeving die tot hun verbeelding spreekt. Ons binnencentrum is daarom aangekleed met natuurlijke materialen zoals houtsnippers, zand en planten.


Het TT Circuit Assen (ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe en The Cathedral of Speed) is een in Assen gelegen circuit, dat gebruikt wordt voor onder meer de TT Assen, WK Superbike en het Brits kampioenschap superbike.

Er zijn ook andere activiteiten op het terrein. Zo is het Truckstar Festival al sinds 1980 een jaarlijks terugkerend evenement in het laatste weekend van juli. Tegenwoordig worden er naast motor- en autoraces bijvoorbeeld ook concerten en hardloopevenementen gehouden.